LO Mervärde#Förmåner för 1,4 miljoner medlemmar case image

LO Mervärde

Förmåner för 1,4 miljoner medlemmar

LO Mervärde är ett samarbete som ger rabatter och andra förmåner för 1,4 miljoner medlemmar. Förmånsprogrammet startades av Handelsanställdas förbund 2009 och omfattar idag 13 fackförbund. Ord&Bild har haft nöjet att vara med från starten.

Förmånerna omfattar allt från rabatter på resor och hotell till elektronik och glasögon. En av förmånerna är förbundens egna Mastercard-kort från EnterCard, som ger extra skydd t ex vid köp av resor eller elektronik – helt utan årsavgift. Med åren har omfattningen ökat och 2016 var det dags för en modern webblösning för att underlätta för medlemmar, förbund och partners.

Strategi

En gemensam webblösning som ger gemensam kraft på sökmotorerna, men som varje medlem och förbund kan relatera till.

Lösning

En multisajt som i praktiken består av 13 sajter under varumärket LO Mervärde, co-brandad med alla förbund. Lösningen är sökmotoroptimerad där alla förbund och partners kan dra gemensam nytta av all trafik, utan att konkurrera med varann. Många erbjudanden är gemensamma för alla förbund, men där finns också förbundsunika erbjudanden.

Resultat

Den nya multisajten sjösattes inför julen 2016. Redan efter ett par månader hade trafiken mångdubblats och konverteringen ökat dramatiskt.